Jabo 400x400.jpg
3 KÄLLSVEDJEGATAN Västra Götalands län 514 91 SE

Om Jabo

JABO utvecklar, marknadsför och säljer sitt sortiment av exteriörprodukter, med fokus på design, kvalitet och funktion, till konsumenter via bygghandeln. Produkterna som tagits fram för trädgårdens gröna rum tillsammans med bodarna, stugorna och förråden ger inspiration och variation för gör-det-självare i Norden.

Historik

JABO har sin början 1961 då Sonny Bertilsson, Leon Andersson och Waldemar Josefsson startade upp tillverkning av träull i en fabrik placerad i västgötska Ambjörnarp. En brand 1969 lämnade fabriken i ruiner men ur askan reste sig livskraftiga idéer om både fortsättning och utveckling. Via tillverkning av träpaneler och trädgårdsprodukter kom man så småningom till friggebodar och förråd som har satt JABO på kartan.

Under 2008 byggdes ett logistikcenter i Tranemo. Hösten 2015 förvärvades JABO av Nordic Room Improvement som är en koncern som utvecklar, marknadsför och säljer interiör-, exteriör- och renoveringsprodukter till konsumenter och proffs i Norden.

Hållbarhet

JABO utvecklar sina produkter för att passa det nordiska klimatet. Nyckeln är smarta konstruktioner med gedigna dimensioner. Hållbarhet handlar dock inte bara om kvalitet utan även att tillverkningen sker med rätt material från rätt källor. Därför används material som inte belastar miljön i onödan och målsättningen är att alla produkter ska vara märkta med PEFC eller FSC® (FSC-C020908, fråga oss gärna om vilka produkter som är certifierade).

Jabo 400x400.jpg 2 år sedan
Visar 1 resultat