Vår i luften!

TrädgårdsdagsVår i trädgården

Det är vår i luften och naturligtvis längtar man ut- det är ju massor att göra – hur ska jag hinna? Jag tror att det gäller att prioritera och beta av de olika göromålen ett efter ett, man blir då så nöjd över att man blev klar med gräsmattan, med att beskära rosorna, med sådden, med att sätta potatisen etc.

Jag börjar med gräsmattan, den har torkat upp på ytan så jag räfsar igenom den och reparerar lite fula skador- man drömmer ju om en matta lik golfgreenens ljuvliga gräs. De kala fläckarna ruggar jag upp med en grep och strör på lite jord och krattar jämnt sen sår jag in lite reparationsgräs, det är snabbväxande.

När gräsmattan börjar att växa kommer jag att gödsla med långtidsverkande gödsel, det gör att vinterskadorna läker snabbare och att gräsmattan kommer att växa snabbare.

Jorden är ju nästa 8 grader och mina potatisar har fått små knubbiga groddar. Det är kanske lite tidigt men jag testar och hoppas på att få en tidig skörd. Jag gräver diken med cirka 60 cm mellanrum i trädgårdslandet och lägger försiktigt ned potatisen med cirka 30 cm mellanrum i dessa diken. Jag fyller igen diket. När plasten är cirka 15 cm är det dags att kupa den – men det är en senare fråga. Jag tror att jag ska täcka potatisen med lite fiberväv- det blir ju lite varmare då för de små ”liven” – har du någon erfarenhet av att sätta potatis tidigt? Får jag snabbare en skörd om jag är tidigt ute?

Ja det var vad jag hann denna lördag. Vad hann du med och hur prioriterar du de olika göromålen?

Berätta om vad du håller på med i din trädgård i vårt forum.

Dela denna artikel!