Mullvadsfritt utan gift

TrädgårdsdagsSkadedjur

Kate Rosengren hade provat allt tyckte hon men mullvadarna ville inte försvinna. Att hitta på en egen metod för att få dem på flykt blev räddningen och nu har smeten hon skapat utvecklats till en produkt.

Vitlöksdoftande granulat, olika slags fällor, moppeavgaser, gifter och surströmming. När Kate Rosengren tyckte att hon provat allt som fanns att tillgå för att få bukt med mullvadarna som fullständigt invaderat hennes trädgården i Falsterbo bestämde hon sig för att ta saken i egna händer.

Efter flera år av försök kom hon till slut fram till ett recept på en sörja som verkade fungera. De hungriga gnagarna lämnade hennes trädgård ifred.

Nu har hon snurrat receptet några varv ytterligare och förvandlat det till en försäljningsbar produkt. Den är döpt till Talpas som betyder gnagare och det är en produkt som varken dödar mullvadar, hundar eller barn. Doften av den kaviarliknande smeten är helt enkelt så stark så att inte ens mullvaden står ut med den. Som bonus verkar det som om sorken också flyr fältet.

Talpas har testkörts i olika trädgårdar och nu är även Kate Rosengrens hemsida igång. Förhoppningsvis är det många som kan se fram emot en både giftfri och mullvadsfri trädgårdssäsong år 2020.

Läs mer och beställ Talpas på www.talpas.se